TRAFICUL PE DN2 E85 VA SCĂDEA, ÎNSĂ VA CREȘTE NUMĂRUL ȘOFERILOR VITEZOMANI

0
169

Deschiderea circulației pe Autostrada Moldovei și preluarea traficului de pe Drumul European E85 nu va avea doar consecințe faste. Este părerea specialiștilor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care consideră că mutarea traficului pe autostradă va face ca accidentele de pe drumul european să fie mult mai grave. Reprezentanții CNAIR estimează că traficul de pe șoseaua europeană va scădea, iar șoferii vor fi tentați să circule cu viteză și mai mare decât o făceau până acum.

În prezent, pe Drumul Naţional 2 E85, în  judeţul Buzău, se pot număra aproape 200 de cruci ridicate în amintirea oamenilor care şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie. Potrivit unui studiu făcut în 2023, în ultimii 10 ani, peste 270 de persoane au murit în această zonă în urma evenimentelor rutiere.

Specialiștii CNAIR spun că șoferii români sunt mai puțin ,,prudenți” atunci când circulă pe autostrăzi, în ciuda măsurilor de siguranță luate de către Companie. Tocmai din acest motiv, spun ei, se produc accidente teribile pe aceste tronsoane de drum.

CNAIR intrenționează să monteze pe toate sectoarele de drumuri naționale, inclusiv în județul Buzău, 6.000 de panouri pentru semnalizarea animalelor sălbatice, tocmai pentru o mai bună atenționare a șoferilor și evitarea accidentelor produse din această cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 25 = 27