ROMÂNII VOR PLĂTI, ANUL VIITOR, ACELEAȘI IMPOZITE

0
72

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi că anul viitor românii vor plăti aceleași impozite pe proprietate, după ce Guvernul va aproba un act în acest sens.

 „Am amânat până la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul a valorii impozabile pentru clădiri, pe baza valorii din studiile de piață. Până atunci, Ministerul Finanțelor trebuie să își construiască o structură specializată, iar Agenția de Cadastru are obligația de a furniza date către această structură”, a declarat Ciolacu.

Amânarea până în 2026 a creșterii impozitului pe proprietate este legată de faptul că se lucrează, împreună cu Banca Mondială, la un nou mecanism de calcul.

De asemenea, se propune înființarea unei structuri în cadrul Ministerului Finanțelor care să fie responsabilă de implementarea reformei impozitului pe proprietate, urmând a fi suplimentat numărul de posturi.

Nota de fundamentare vorbește despre „îndeplinirea angajamentului din PNRR cu privire la impozitarea proprietății presupune și dezvoltarea unui sistem informatic”.

Cu alte cuvinte, se dorește implementarea e-Proprietatea, lucru despre care și ministrul Marcel Boloș a vorbit recent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 40 = 47