ECONOMISIM LA FACTURI DACĂ SCHIMBĂM OBICEIUL DE A FOLOSI APARATELE CONSUMATOARE DE ENERGIE

0
69

Odată cu instalarea sezonului rece va crește consumul de energie din cauza aparatelor de încălzire și implicit și facturile pe care românii le vor avea de plătit.

O cercetare sociologică arată că peste jumătate dintre români sunt dispuși să-și schimbe obiceiurile de consum pentru a face economii la factură. Cum ar fi să folosească mașina de spălat sau uscătorul de rufe după ora 22:00, dacă ar beneficia de un tarif al energiei electrice mai avantajos.

Sistemul de tarife diferențiate pe paliere orare de consum, înseamnă un preț mai mic pe timp de noapte. Dar pentru asta, este nevoie de contoare inteligente, care să poată înregistra consumul de energie pe fiecare din zonele orare.

În prezent, 45% dintre români folosesc aparatura electrocasnică atunci când au nevoie, indiferent de oră. 43% fac acest lucru în timpul săptămânii, în intervalul orar 7:00-22:00, iar alți 6,5% preferă zilele de weekend.

Și, deși toți sunt conștienți de faptul că aparatele consumă chiar și atunci când sunt în stand-by, adică nu sunt pornite, doar 66% și-au format obiceiul de a scoate aparatura din priză atunci când sunt plecați o perioadă mai lungă, de exemplu în concediu. La fel se întâmplă și cu telefoanele mobile, care sunt la încărcat peste noapte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 9