SONDAJ SOCIOPOL – MARCEL CIOLACU SE MENȚINE PE PRIMUL LOC, IAR PE LOCUL DOI A TRECUT GEORGE SIMION

0
153

Conform unui sondaj realizat de SOCIOPOL, în perioada 14 – 18 octombrie 2024, candidatul PSD, Marcel Ciolacu, conduce cu 26%, în timp ce prezidențiabilul AUR, George Simion, a ajuns la 20% și l-a depășit pe Nicolae Ciucă, liberalul având doar 17%.

Competiția dintre Simion și Ciucă rămâne în continuare strânsă și va reprezenta, cu siguranță, momentul de suspans al acestei campanii electorale.

Următoarea poziție este ocupată de Elena Lasconi (USR), pe locul patru, cu 13%. Lasconi prezintă o evoluție relativ constantă în sondajele Sociopol.

Următoarea poziție, locul cinci, este contestat de independenții Mircea Geoană, cu 10%, și Cristian Diaconescu, cu 9%. Geoană este într-o scădere semnificativă. Din contră, Diaconescu este în creștere.

Ceilalți candidați obțin scoruri reziduale, de maxim două puncte procentuale, și nu contează semnificativ în economia competiției.

Participarea la vot în țară este estimată la 52%. Ținând cont și de diaspora, se estimează o participare finală la vot în turul I ușor peste 55%.

Sondajul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată cu rezidența în România. Volumul eşantionului: 1,003 persoane.

Perioada de culegere a datelor: 14 – 18 octombrie 2024. Metoda culegerii datelor: interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + = 28