A CRESCUT RATA DE COLECTARE A AMBALAJELOR

0
58

Peste 81% dintre ambalajele cu sigla „SGR” au fost returnate de către consumatori în luna septembrie, în creştere faţă de luna august, când rata de colectare a fost de 78%, arată datele centralizate, publicate vineri de RetuRo, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare.

Astfel, luna trecută, consumatorii au returnat 453 de milioane de ambalaje.

În total, 2,32 miliarde de ambalaje au fost returnate din decembrie 2023 până în septembrie 2024, iar din momentul implementării sistemului în România şi până în prezent, aproximativ 144.000 de tone de ambalaje au fost predate de RetuRO către reciclatori, asigurând reintegrarea materialelor în circuitul economic pentru fabricarea de noi ambalaje, conform principiului bottle-to-bottle.

La acest moment, RetuRo are o infrastructură extinsă, cu şapte centre regionale de numărare şi sortare deja operaţionale, situate în judeţele: Prahova (Ariceştii Rahtivani), Dolj (Almăj), Bacău (Nicolae Bălcescu), Braşov, Cluj (Bonţida), Ilfov (Otopeni) şi Timiş (Giarmata). Acestea, alături de centrele gestionate în parteneriat cu alţi operatori la nivel naţional, permit procesarea a peste peste miliarde de ambalaje pe an.

În acelaşi timp, prin extinderea infrastructurii, RetuRo a creat mai mult de 800 de locuri de muncă „verzi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 58