STUDIU: BULLYING DE LA VÂRSTĂ PREȘCOLARĂ

0
127

Bullyingul începe să se manifeste încă de la grădiniță. Datele Organizației „Salvați Copiii” sunt alarmante. 85% dintre educatori consideră că toți preșcolarii se confruntă cu situații de bullying, iar 54% spun că nu toți copiii au parteneri de joacă.

În timp ce 60% cred că bullying-ul reprezintă o problemă și în afara orelor de grădiniță responsabilitatea comportamentelor de bullying este pusă în seamă părinților, grupului din care face parte copilul, cadrelor didactice și conducerii unității de învățământ.

Cei mici dau semne clare atunci când sunt victimele ale bullying-ului: se izolează social și sunt excluși din jocurile colegilor. Vestea bună este că bullying-ul poate fi prevenit prin programe de educație timpurie.

Organizația Salvați Copiii extinde programul anti-bullying „Să fim prieteni- Fără Bullying” în 260 de grădinițe, cu sprijinul unui partener privat.

Programul folosește o metodă de succes, testată în Danemarca. Până acum 70% dintre copiii care au beneficiat de acest program au dezvoltat capacitatea de a-și exprima emoțiile și de a le gestiona într-un mod pozitiv 64% dintre educatori au remarcat îmbunătățirea climatului din grădiniță, iar 24% dintre părinți organizează mai bine relațiile dintre copii și în afara grădiniței.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =