REZERVIȘTII MILITARI DIN BUZĂU, CHEMAȚI SĂ PARTICIPE LA UN EXERCIȚIU DE ANTRENAMENT

0
233

Centrul Militar Judeţean  anunţă despre „Exerciţiul de antrenament pentru evaluarea rezervei-MOBEX BZ-IL 24” că nu este influenţat în nici un fel de situaţia de securitate din proximitatea României şi nu există motive de îngrijorare.

Exerciţiul care va avea loc în perioada 14-18 octombrie 2024, în judeţele Buzău şi Ialomiţa este organizat în baza aprobării Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în cadrul acestuia urmând a fi verificate şi antrenate structuri ale Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne.

„La acest exerciţiu sunt chemaţi, doar cetăţenii care au satisfăcut serviciul militar şi care deţin grad militar în rezervă nefiind chemaţi cetăţeni încorporabili, care nu au satisfăcut stagiul militar. …Cadrele militare în rezervă au obligaţii militare până la împlinirea vârstei de 63 ani, iar soldaţii şi gradaţii în rezervă au obligaţii militare până la împlinirea vârstei de 55 ani, conform prevederilor art. 41 alin. (1) din Legea nr. 446/2006…Rezerviştii au obligaţia de a participa la antrenamentele şi exerciţiile de mobilizare, la solicitarea structurilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale, în baza ordinelor de chemare emise de către CMJ Buzău şi înmânate rezerviştilor de către structurile MAI. Rezerviştii participanţi la exerciţiu, care au domiciliu în altă localitate decât cea a structurii la care urmează să se prezinte beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport…Angajatorii au obligaţia, de a asigura prezenţa salariaţilor care au calitatea de rezervist la aceste activităţi prin acordarea unui concediu suplimentar plătit în ziua participării la exerciţiu…”, informează CMJ.

Autorităţile atrag atenţia că refuzul de a primi ordinul de chemare sau neprezentarea rezerviştilor la exerciţiile şi antrenamentele de mobilizare constituie contravenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 80 = 84