MII DE PELERINI LA CATEDRALA MITROPOLITANĂ DIN IAȘI

0
130

Manifestările prilejuite de celebrarea Sfintei Cuvioase Parascheva sunt în plină desfăşurare la Iaşi.

Ieri dimineață,  racla cu moaşte a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană şi aşezată în curtea lăcaşului de cult.

La procesiune au participat mii de credincioşi, cei mai mulţi au fost aduşi cu peste 200 de autocare din Voluntari, de lângă Bucureşti.

Astăzi vor fi aduse de la Mănăstirea Sfântul Pavel din Muntele Athos și sfintele moaște ale Sfântului mare ucenic și tămăduitor Pantelimon, care vor fi întâmpinate la Catedrala Mitropolitană din Iași la ora 20:00.

Totodată, un moment important în cadrul pelerinajului de la Iași va fi Procesiunea Calea Sfinților, care va avea loc vineri seară, pe 11 octombrie, de la ora 19:00.

Evident, momentul central al pelerinajului de la Iași va fi Slujba Sfintei Liturghii din ziua de 14, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, când Slujba Sfintei Liturghii va fi săvârșită începând cu ora 9:30, pe podiumul amplasat la limita cu pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

Până la această oră, peste zece mii de persoane au trecut să se închine pe la sfintele moaşte. Conform estimărilor reprezentanţilor Jandarmeriei Române, în culoarul de aşteptare sunt aproximativ opt mii de pelerini, ceea ce înseamnă că timpul de stat la rând este până în cinci ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 73