JUMĂTATE DINTRE STUDENȚII ROMÂNI NU ÎȘI TERMINĂ STUDIILE UNIVERSITARE

0
137

Guvernul se pregătește să lanseze un program național de reducere a abandonului universitar. Și asta pentru că, în România, un student din doi nu termină facultatea pe care au început-o.

Suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul tinerilor care au absolvit studii superioare – arată rapoartele Eurostat.

Mai puțin de un sfert dintre românii cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani au terminat o facultate, în timp ce media Uniunii este de 43 la sută. Unul dintre motive este abandonul universitar. Mulți renunță pentru că nu fac față cerințelor academice.

Potrivit ultimelor date oficiale, rata abandonului universitar pentru ciclul de licență a ajuns la aproape 48%. În cazul învățământului la distanță și fără frecvență, situația este și mai gravă – doar unul din trei.

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern privind organizarea și finanțarea Programului Național de Reducere a Abandonului Universitar. Printre măsuri regăsim o mai bună consiliere pentru alegerea carierei, program flexibil, cursuri remediale și sprijin financiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =