ASTĂZI AU ÎNCEPUT SĂRBĂTORILE IAȘIULUI ȘI HRAMUL SFINTEI PARASCHEVA

0
135

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă astăzi, 8 octombrie, din Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi aşezată într-un baldachin special amenajat pentru ca pelerinii să se poată închina.

La procesiune au participat mii de credincioşi, majoritatea acestora aflându-se încă de luni în capitala Moldovei. Cei care vor merge în aceste zile la Iaşi vor putea să cinstească şi moaştele Sfântului Pantelimon, aduse de la Mănăstirea Sfântul Pavel de pe Muntele Athos. Cei doi sfinţi sunt consideraţi ocrotitorii celor săraci şi bolnavi.

Tot astăzi încep  și Sărbătorile Iașului prilejuite de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. În acest an, manifestările se vor desfășura doar pe parcursul unei săptămâni. Târgul de Toamnă are loc pe Pietonalul „Ștefan cel Mare” unde au fost amplasate 40 de căsuțe pentru comercianți.

Parcul de Distracții se amenajează la Ștrandul Municipal. Nu vor lipsi Sărbătorile din Cartiere, Târgul Meșteșugarilor și Sărbătoarea Vinului.

Seara Valorilor este programată pe 14 octombrie, de la ora 17, iar concertul care va încheia de Sărbătorile Iașului se va desfășura în Piața Palatului, în 18 octombrie, de la ora 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 56