BĂRBAT REȚINUT PENTRU PROXENETISM

0
202

În urma amplei acțiuni desfășurate ieri, de polițiștii din Buzău, au fost legitimate 103 persoane și oprite pentru control în trafic 97 de autovehicule,  conducătorii auto fiind testați cu aparatele din dotare.

Au fost conduse la sediu 10 persoane, în baza unor mandate de aducere, persoane care au fost audiate în cadrul a două dosare penale.

Totodată, în urma perchezițiilor efectuate pe timpul acțiunii, au fost descoperite și ridicate medii de stocare, documente cu valoare probatorie și 3.000 de lei.

Polițiștii au indisponibilizat un autoturism, în vederea instituirii sechestrului asigurator.

De asemenea, la una dintre locațiile percheziționate, polițiștii au descoperit o hală cu destinația de service auto, fără a avea licență de funcționare.

În acest spațiu, polițiștii au descoperit aproximativ 335 de litri de ulei auto utilizat, depozitat în mai multe recipiente, 10 acumulatori auto utilizați, 22 de radiatoare auto utilizate și un recipient metalic utilizat pentru arderea deșeurilor periculoase rezultate în urma activităților de reparații auto, ce conținea cenușă și componente nearse.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au extins cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului și au fost informate autoritățile cu atribuții de verificare și control în domeniu.

În baza probatoriului administrat, a fost continuată urmărirea penală față de un bărbat, de 46 de ani și a fost dispusă măsura preventivă a reținerii acestuia, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, începând din noiembrie 2022 și până în prezent, ar fi determinat o femeie de 32 de ani, din Buzău, să practice prostituția în locuințe închiriate în municipiul Buzău. Bărbatul ar fi înlesnit această activitate prin închirierea locuințelor și prin asigurarea transportului, obținând în mod regulat foloase patrimoniale, din care ar fi achiziționat pe numele său bunuri mobile și imobile.

Pentru bărbatul de 46 de ani, cercetat pentru proxenetism, instanța e emis astăzi mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 56 = 59