AVERTISMENT PRIVIND TUSEA CONVULSIVĂ LA SUGARI

0
129

Avertisment lansat de medicii buzoieni privind tusea convulsivă la sugari. Specialiștii Spitalului Judeţean Buzău anunță că tusea convulsivă, cunoscută şi sub numele de ,,tuse măgărească”, este o infecţie respiratorie extrem de contagioasă. Potrivit acestora, la unitatea medicală vin tot mai multe mame cu sugari sau cu copii mici care au simptomele acestei afecțiuni. Unele cazuri sunt atât de grave încât, medicii decid internarea micuților în spital.

Această infecţie afectează în principal sugarii şi copiii mici, dar poate apărea şi la adolescenţi şi adulţi. În cazul bebelușilor,  riscul cel mai mare de manifestare a acestei boli este de a face complicațiile dintre cele mai nedorite.

Deşi vaccinarea a redus semnificativ incidenţa acestei boli, cazurile de tuse convulsivă continuă să apară în rândul populaţiei nevaccinate sau incomplet vaccinate.

Majoritatea sugarilor se îmbolnăvesc de la frații mai mari, părinții lor sau îngrijitorii care nu știu că au boala.  Antibioticele pot reduce perioada de contagiozitate, spun medicii buzoieni. Aproximativ jumătate dintre copiii sub 1 an care au această tuse necesită îngrijire în spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =