ADERAREA ROMÂNIEI ȘI BULGARIEI LA SPAȚIUL SCHENGEN TERESTRU, PE ORDINEA DE ZI A CONSILIULUI UE

0
119

Luna viitoare, comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, și ministrul ungar de interne vor propune Consiliului UE eliminarea controalelor la frontierele terestre interne ale Bulgariei și României.

Anunţul a fost făcut de şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în Bulgaria.

La Reuniunea ministrilor de Interne din 10 octombrie ar urma ca aderarea României şi Bulgariei la Schengen-ul terestru să fie pe ordinea de zi, iar decizia ar trebui să fie luată de Consiliu înainte de sfârșitul anului.

Începând cu data de 31 martie 2024, controalele asupra persoanelor au fost ridicate la frontierele interne aeriene și maritime ale României, în conformitate cu prevederile Codului Frontierelor Schengen, fără a fi afectate regulile privind controalele asupra bunurilor. Verificările la frontierele interne terestre se mențin până la adoptarea unei decizii ulterioare pe această temă.

Șederile în România vor fi considerate șederi în spațiul Schengen și vor fi incluse în calculul șederii de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.

De asemenea, România emite vize uniforme (Schengen) din data de 31 martie 2024. Aceste vize vor permite călătoriile în spațiul Schengen pentru șederi de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

77 + = 83