PREȚURILE LA RCA AR PUTEA FI PLAFONATE PÂNĂ LA 31 DECEMBRIE 2024

0
59

Măsura prin care tarifele RCA vor fi plafonate ar urma să fie prelungită până la 31 decembrie, se arată în un proiect de Hotărâre de Guvern publicat luni de Ministerul Finanţelor.

Plafonarea actuală expiră pe 30 septembrie. În prezent, polițele RCA sunt plafonate la nivelul din 28 septembrie 2023. Acestea au putut fi majorate în cursul anului cu cel mult 6,8%, în funcție de rata inflației.

Inițiatorii acestui proiect susțin că în prezent în piaţa asigurărilor RCA din România se manifestă în continuare o reticenţă în ceea ce priveşte apetitul la risc al asigurătorilor RCA pentru anumite categorii de asiguraţi.

Numărul de contracte RCA în vigoare la sfârşitul lunii iulie 2024 este cu aproximativ 4% mai mare decât la finalul anului 2023.

Totodată, guvernanții consideră că există un dezechilibru între cerere şi ofertă, ceea ce ar putea exercita presiuni suplimentare asupra preţurilor după data de 30 septembrie 2024.

Guvernul poate interveni pentru o perioadă de timp limitată prin stabilirea modului de determinare a primelor practicate de către asigurătorii RCA astfel încât împrejurările care determină situaţia de criză să fie depăşită”, se arată în nota de fundamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =