GHIDUL PROGRAMULUI CASA VERDE FOTOVOLTAICE 2024

0
98

Românii care vor să devină prosumatori, adică să dețină instalații de producere a energiei electrice, își pot instala panouri fotovoltaice cu bani de la stat prin Programul Casa Varde Fotovoltaice 2024, aflat ]n derulare.

Reprezentanții AFM estimează un număr de 67.000 de noi beneficiari ai programului, pentru sesiunea din acest an.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 3 kW, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, stocării şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional.

Calendarul înscrierilor pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024

-27 septembrie: Regiunea Nord-Vest;

-30 septembrie: Regiunea Centru;

-1 octombrie: Regiunea Nord-Est;

-2 octombrie: Regiunea Sud-Est;

-3 octombrie: Regiunea Sud;

-4 octombrie: Regiunea București-Ilfov;

-7 octombrie: Regiunea Sud-Vest Oltenia;

-8 octombrie: Regiunea Vest;

-9 octombrie: Unități de cult.

 

Pentru persoanele fizice, actele necesare pentru depunerea dosarului sunt:

-actul de identitate al solicitantului, valabil la data înscrierii în aplicaţie;

-certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanţelor, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicaţie;

-certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului;

-extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicaţie;

– copia cărţii funciare colective.

Înscrierea în Programul Casa Verde Fotovoltaice se face prin autentificare în aplicația online inscrierionlineafm.ro. Pentru a crea contul, beneficiarul trebuie să completeze adresa de mail, să selecteze apoi transmiterea codului de verificare, apoi să completeze și să valideze codul de verificare primit pe adresa de mail. Crearea contului se finalizează prin completarea numelui complet și selectarea parolei.

Prin Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024, AFM acordă beneficiarilor o finanțare în valoare de maximum 30.000 de lei pentru achiziționarea și instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice. Beneficiarul va contribui cu 10%, adică 3.000 de lei pentru achiziționarea sistemului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 23 = 24