CONTROALE ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT, DIN JUDEȚUL BUZĂU

0
117

Astăzi, din Ordinul Prefectului Buzău, au fost demarate controalele privind verificarea îndeplinirii cerințelor legale necesare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului de învățământ în anul școlar 2024-2025.

Trei comisii,  alcătuite din reprezentanți ai Instituției Prefectului Buzău, Direcției de Sănătate Publică (DSP), Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) și Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), și-au început activitatea în teren, urmând să verifice mai multe unități de învățământ din județ, atât din mediul rural, cât și din orașele Pogoanele și Nehoiu.

Controalele se vor derula în perioada 17 septembrie – 24 septembrie 2024, iar în urma verificărilor va fi întocmit un raport comun la nivel județean, realizat de către Inspectoratul Școlar Județean și Inspectoratul de Poliție Județean, prin centralizarea proceselor-verbale de constatare întocmite de comisii.

”Verificările vor fi concentrate pe școlile unde avem semnale că mai sunt diverse lucruri de remediat. Printre altele, vom acorda o atenție deosebită semnalizării rutiere din vecinătatea școlilor, atât semnalizării verticale (indicatoare de circulație), cât și celei orizontale (treceri de pietoni vizibile). De asemenea, în calendarul de controale am inclus și școlile la care, în ultimii doi ani, au fost raportate lucrări de remediere a deficiențelor, pentru a verifica realitatea acestor raportări, dacă lucrările au fost într-adevăr finalizate cu succes”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Marian Țiclea.

Acțiunile de control vor continua pe toată perioada specificată, pentru ca anul școlar 2024-2025 să se desfășoare în condiții sigure și eficiente atât pentru copii cât și pentru cadrele didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 39 = 49