ETICHETE PENTRU PRODUSELE REDUSE LA GRAMAJ DAR CU PREȚ NESCHIMBAT

0
176

Ordinul care va elimina fenomenul „shrink-flation” din magazinele din România este gata.

Documentul, care se referă la acele produse cu gramaj micșorat și preț mare, așteaptă de 3 luni acceptul Comisiei Europene. După ce va fi aprobat, magazinele vor fi obligate să pună etichete suplimentare la raft.

Potrivit premierului, Marcel Ciolacu, ordinul urmează să primească undă verde de la Comisia Europeană, iar până luni va apărea și în Monitorul Oficial.

Comercianții vor avea, așadar, la dispoziție 30 de zile pentru a se pune la punct. Așa că, cel mai probabil, vom vedea pe rafturi etichetările suplimentare începând din luna octombrie.

Autoritățile de la noi vor avea la dispoziție, o bază legală prin care le pot impune comercianților să pună, la raft, în dreptul produselor care și-au micșorat cantitatea, dar nu și prețul, un afiș pe care să scrie clar că produsele respective au suferit modificări.

Măsura  a fost luată după ce tot mai mulți procesatori își puneau la raft produsele în ambalaje similare, deși scădeau cantitatea, iar asta îi inducea în eroare pe consumatori.

Cei care nu vor respecta prevederile pot primi amenzi de până la 10 mii de lei, iar produsele găsite fără etichetă vor fi retrase de la vânzare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 75 = 83