ZI DEDICATĂ IRINEI-MARGARETA NISTOR, LA BUZZ IFF 2024

0
228

Astăzi, orașul Buzău devine centrul atenției culturale, dedicând o zi întreagă celei mai iubite voci a filmului românesc, Irina-Margareta Nistor.

Ziua va debuta la ora 16:00 la Centrul Muzeal I.C. Brătianu, în Sala Media, cu lansarea a două cărți de excepție. Prima carte, „Irina-Margareta Nistor – Zâmbet de Cinema”, scrisă de Annie Muscă, explorează universul fascinant al personalității Irinei-Margareta Nistor. A doua carte, „A fost ca-n filme. Cea mai mare afacere a Securității”, de Liviu Tofan și Stejărel Olaru, oferă o incursiune în culisele unei perioade complicate din istoria României. Evenimentul de lansare va avea loc în prezența Irinei-Margareta Nistor și a autorului Liviu Tofan, asigurând astfel un dialog captivant între public, autor și protagonista principală.

La ora 17:00, tot în Sala Media a Centrului Muzeal I.C. Brătianu, va avea loc o discuție interactivă sub titlul „BIAF Talks”, unde Irina-Margareta Nistor va dialoga cu câțiva invitați de seamă. Printre aceștia se numără Florin Kevorkian, Bogdan Mihailescu, Mihnea Mihailescu, Laura Baron, Liviu Tofan și Ilinca Călugăreanu. Această întâlnire unică le va oferi participanților ocazia să descopere perspective diverse și povestiri inedite din lumea filmului și a culturii.

Seara va culmina la Teatrul George Ciprian, începând cu ora 19:00, cu proiecția specială a documentarului „Chuck Norris vs. Communism”, regizat de Ilinca Călugăreanu. Filmul, produs în 2015, explorează impactul subtil, dar profund al filmelor occidentale asupra României comuniste, punând în lumină rolul esențial pe care Irina-Margareta Nistor l-a avut în popularizarea acestora. După proiecție, publicul va avea șansa de a participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu Irina-Margareta Nistor și regizoarea Ilinca Călugăreanu, urmată de o sesiune de fotografii și autografe, oferind un moment memorabil de interacțiune directă cu cele două figuri importante ale documentarului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + = 7