PLAFONAREA TARIFELOR LA ENERGIE, RIDICATĂ DIN MARTIE 2025

0
196

Facturile la energia electrică vor crește din primăvara anului viitor – odată cu eliminarea subvenției, din martie 2025.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, declară că se caută soluții pentru ca persoanele cu un consum sub 100 de kilowați-oră pe lună să fie ajutate.

În acest sens, va fi înființată o comisie cu experți din mai multe ministere care va stabili consumatorii care ar urma să primească sprijin de la stat.

Apoi, se va stabili formula prin care se va acorda ajutorul pentru plata facturilor.

Recent, ministrul Energiei a dat asigurări că românii nu vor plăti mai mult pentru energie la iarnă, având în vedere că se menține plafonarea pentru consumul mic.

În prezent, în cazul energiei electrice, clienţii plătesc 60 de bani pentru un consum mai mic de 100 de kw/h şi 80 de bani pentru un consum de până la 255 de kw. Şi pentru gazele naturale, preţul rămâne neschimbat, în jur de 30 de bani pe Kw/h.

Pe de altă parte, a anunțat că România a atins cu două luni mai devreme obiectivul stabilit de Comisia Europeană –   constituirea de stocuri de gaze naturale pentru această iarnă, de 90% din capacitatea de înmagazinare. Termenul limită era 1 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + = 14