“CASA VERDE FOTOVOLTAICE” VA AVEA UN BUGET RECORD, DAR ȘI CÂTEVA PREMIERE

0
180

O nouă sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice” va începe în septembrie,  cu un buget record, de 2 miliarde de lei.

Două miliarde de lei oferă Administrația Fondului pentru Mediu dacă vreți să montați panouri fotovoltaice.

Condiţiile de participare rămân aceleaşi ca şi cele din sesiunea trecută. Aplicaţia informatică va fi aceeaşi, iar prin intermediul ei se vor putea înscrie persoanele fizice.

Apar și noutăți. Cei care decid să apeleze la finanțarea de la stat trebuie, să își cumpere pe lângă sistemul fotovoltaic și baterie de stocare, însă nu vor primi bani în plus pentru asta.

Bateria stochează energia electrică generată de panouri pe timp de zi. Mai departe, această energie poate fi folosită seara când sistemul fotovoltaic nu mai generează electricitate. O baterie de stocare înseamnă facturi mai mici și independență față de rețea.

Suma finanțată crește anul acesta de la 20 de mii la 30 de mii de lei, cu condiția ca finanțarea să fie acordată în procent de 90 la sută. Adică la cei 30 de mii de lei oferiți de Administrația Fondului pentru Mediu, fiecare participant trebuie să mai pună încă 3 mii. Iar sistemul fotovoltaic trebuie să fie de cel puțin 3 kw.

Primii care se vor putea înscrie în noua sesiune sunt cei din regiunea nord vest, pe 27 septembrie, urmați de cei din regiunea centru. Înscrierile se vor încheia pe 8 octombrie pentru persoanele fizice, urmând ca o zi mai târziu, pe 9 octombrie, să fie rândul lăcașurilor de cult. Diferența față de anul trecut este că fiecare regiune va avea la dispoziție o singură zi, și asta pentru că la sesiunea trecută bugetul s-a epuizat în numai câteva minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 48 = 57