REABILITAREA CINEMATOGRAFULUI DACIA MAI POATE AȘTEPTA

0
124

Lucrările de reabilitare la clădirea cinematografului Dacia, rămasă de izbeliște, nu vor demara în acest an. Imobilul, aflat chiar în centrul orașului Buzău, ar fi trebuit să intre într-un amplu proces de reabilitare de acum aproape 6 ani. Inițial autoritățile locale au anunțat că în vara acestui an vor fi demarate licitațiile. Acum, conducerea Primăriei Buzău spune că lucrurile s-au mai complicat. Și asta pentru că în decursul anului curent au apărut și alte priorități.

Reabilitarea fostului Cinematograf Dacia ar fi însemnat și refacerea intrării, zonă care este confundată de unii buzoieni cu o toaletă publică.

Conform proiectului până la intrarea în cinematograf, acolo unde sunt și scări de bloc, ar urma să se facă o cale de acces de care să beneficieze doar locatarii pe baza de cartelă. Cert este că până se va reabilita acest imobil va mai trece încă un mandat. Cinematograful Dacia, dat în folosinţă în anul 1981, avea o capacitate de 650 de locuri și a revenit în administrarea Primăriei Buzău în anul 2017. De atunci, Primăria nu a reușit să facă nimic pentru a-l reabilita, investiția fiind estimată la aproape 4 milioane de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =