BUZZ IFF 2024, O SĂPTĂMÂNĂ DE CINEMA EUROPEAN LA BUZĂU

0
203

În perioada 1 – 7 septembrie 2024, în cadrul Buzău International Arts Festival (BIAF), va avea loc cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Film BUZZ IFF.

Organizat în cadrul BIAF, acest eveniment anual de prestigiu transformă orașul Buzău într-un hub al cinematografiei europene, aducând în prim-plan 50 de filme din 22 de țări. Dintre acestea, 48 de filme vor concura în competițiile oficiale pentru lungmetraj, documentar, scurtmetraj, film studențesc și film pentru copii.

Printre filmele românești selectate în competiție se numără „Unde merg elefanții”, un lungmetraj regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru, „Family Weekend” de Mihnea Toma în secțiunea documentar, „Castelul Crăiței” de Liviu Mărghidan la categoria film pentru copii, și alte titluri remarcabile în competițiile de scurtmetraj și film studențesc.

Unul dintre momentele speciale din BUZZ IFF 2024 este ziua pe care festivalul o dedică Irinei-Margareta Nistor, personalitate marcantă a cinematografiei românești, în data de 3 septembrie, când publicul va putea participa la o dublă lansare de carte, o sesiune BIAF TALKS cu Irina-Margareta Nistor și invitații săi, precum și la proiecția specială a filmului „Chuck Norris vs. Communism”, urmată de o sesiune de Q&A cu Irina-Margareta Nistor și regizoarea Ilinca Călugăreanu.

BIAF 2024 este organizat de Asociația CulturAll și Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman.

BUZZ IFF este un proiect realizat cu sprijinul Centrul Național al Cinematografiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 69 = 75