DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 3000 DE EURO PENTRU FERMIERI

0
176

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat miercuri că au fost aprobate măsuri de sprijin pentru fermierii români. Vor fi acordate despăgubiri de până la 3.000 de lei pe hectar. Florin Barbu a precizat că au fost elaborate mai multe acte normative prin care Guvernul vine cu măsuri de sprijin pentru fermierii români afectați de seceta severă din acest an.

Acesta a explicat că fondurile necesare pentru acest mecanism vin atât din contribuția de 3% din subvenția plătită de către fermieri, cât și dintr-o completare cu aproximativ 17 milioane de euro anual din partea UE, din fondul de risc, la care se adaugă o contribuție de la bugetul de stat.

Ministrul a declarat că pentru a asigura fondurile necesare, schema bugetului de ajutor de stat se majorează de la 1,4 miliarde la 1,8 miliarde lei, fără a afecta deficitul bugetar.

O altă măsură anunțată pentru a sprijini fermierii se referă la suspendarea de drept a creditelor care au o dobândă mai mare de 2% plus ROBOR, a ratelor restante, precum și a dobânzilor și comisioanelor scadente, pentru fermierii care au un proces verbal de calamitate încheiat pentru anii agricoli 2023-2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =