ICR PARTICIPĂ LA BOOKFEST CHIȘINĂU

0
207

Institutul Cultural Român participă, pentru al treilea an consecutiv, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest Chişinău cu o ofertă bogată de titluri de referinţă din domeniile literaturii, criticii literare, istoriei şi artei.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest Chişinău va avea loc, în perioada 28 august – 1 septembrie, la Centrul Mediacor din cadrul Universităţii de Stat din Moldova şi va reuni cele mai noi apariţii editoriale din România şi Republica Moldova.

Programul ediţiei include lansări şi dezbateri în jurul celor mai recente volume apărute sub egida Institutului Cultural Român, dar şi evenimente dedicate poeziei contemporane şi literaturii pentru copii, la care vor participa cercetători, istorici, scriitori şi artişti vizuali din România şi Republica Moldova.

Joi, începând cu ora 18,00, Institutul Cultural Român invită cititorii de toate vârstele să descopere care este relaţia dintre text şi imagine în literatura pentru copii, într-un eveniment dedicat regretatului scriitor Spiridon Vangheli.

Cel de-a doilea titlu pe care Institutul Cultural Român îl va lansa la Salonul Internaţional de Carte Bookfest Chişinău este monografia „Purcărete şi Boroghină. Pelerini în Marele Teatru al Lumii”, semnată de Ludmila Patlanjoglu şi publicată de Editura ICR în două versiuni, română şi engleză.

Ediţia 2024 a Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău este finanţată de Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova şi are loc în parteneriat cu Ministerul Culturii din România şi Ministerul Culturii din Republica Moldova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 69 = 76