PRIMARUL CONSTANTIN TOMA: MARCEL CIOLACU ARE ȘANSE REALE PENTRU OBȚINEREA PRIMEI FUNCȚII ÎN STAT

0
421
Sursa: Arhivă

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din acest an şi are prima şansă pentru a ocupa cea mai înaltă funcţie din stat. Este opinia primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, unul dintre vechii susținători ai liderului PSD. Toma spune despre Ciolacu că este un bun creștin și patriot, care știe să-i asculte pe oameni.

Candidatura liderului PSD, premierul Marcel Ciolacu, la alegerile prezidențiale a fost momentul pe care colegii săi de partid l-au tot așteptat, dar a întârziat să apară.

Primarul PSD al municipiului Buzău susţine candidatura lui Marcel Ciolacu la prezidențiale, ţinând cont și de echilibrul politic de care acesta a dat dovadă în ultimii ani.

Candidatura lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale urmează să fie validată la Congresul ordinar al PSD de sâmbătă, 24 august, atunci când sunt așteptate și unele modificări în conducerea partidului. Cele 21 de posturi de la vârful PSD includ: un președinte, un secretar general, două de prim-vicepresedinti, un președinte al Consiliului National, 8 vicepreședinti regionali și 8 vicepreședinti pe domenii de activitate. În acest weekend, la București, vor fi prezenți peste 80 de membri ai organizației PSD Buzău, liderii de la județ și municipiu. La congres, social-democrații ar urma să voteze pe telefon, utilizând un cod QR.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, în prezent premier al României, fost subprefect al județului, prefect interimar, viceprimar al municipiului Buzău, deputat, secretar al Camerei Deputaților și președinte al Camerei Deputaților, pare să fie supraviețuitorul tuturor patronilor săi politici, de la Ion Vasile și Victor Ponta, până la Liviu Dragnea. Demnitarul buzoian, intrat în PSD în 1990, pe când partidul se numea FSN și cunoscut pentru debarcarea Vioricăi Dăncilă de la șefia PSD București, nu a fost însă ocolit de scandaluri. Despre el s-a scris că apare într-o fotografie cu Omar Hayssam, condamnat pentru terorism, și cu afaceri în Buzău. La vremea respectivă, presa a scris că Ciolacu s-ar fi împrumutat de 20.000 lei de la Hayssam, în anul 2000. De asemenea, despre Ciolacu s-a mai scris că a fost implicat într-un dosar, clasat între timp, în care procurorii au cercetat dacă a favorizat un consilier PSD printr-un contract de aproximativ 1,3 milioane de euro, pe când conducea societatea Primăriei Buzău, URBIS SERV. Pe plan local, Marcel Ciolacu a stat, până în 2010, în umbra nu doar a lui Ion Vasile, ci și a lui Constantin Boșcodeală, cel care a fost primar al orașului vreme de 20 de ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =