RÂMNICU SĂRAT: 585 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARĂ

0
521

Atmosferă de gală, vineri seară, în curtea Complexului Brâncovenesc din Rm Sărat, la împlinirea a 585 de ani de la prima atestare documentară a localității. Reprezentanți ai comunității locale au participat la o recepție festivă, organizată de Primărie cu prilejul ”Zilelor municipiului Râmnicu Sărat”. Tematica evenimentului a fost tradiția vechiului oraș Râmnicu Sărat.

Printre invitați s-au numărat elevi, profesori, medici, oameni de cultură, dar și investitori. Excelența Sa, ambasadoarea României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, râmniceanca Laura Popescu, a fost  prezentă și la evenimentul din acest an. Numeroși invitați au fost premiați pentru activitatea desfășurată de-a lungul anilor și contribuția adusă la dezvoltarea orașului.

Cea mai veche mențiune documentară a numelui de „Râmnicu Sărat” descoperită până acum, datează din 8 septembrie 1439.

La recepția festivă au participat și autorități județene, dar și politicieni. Toți și-au exprimat susținerea față de comunitatea râmniceană și au transmis locuitorilor orașului gândurile de bine.

La eveniment au fost prezenți și antreprenori din Rm Sărat. Și în acest an, trustul de presă TVSat Media Group a fost premiat pentru promovarea imaginii municipiului și a valorilor locale, la nivel național.

În deschiderea recepției, istoricul Cristi Rusin, profesorul de geografie Răzvan Chirac, directorul Bibliotecii Municipale ,,Corneliu Coposu,,  și muzeograful Roxana Vișan au prezentat invitaților materiale care au conținut informații și curiozități despre orașul Râmnicu Sărat și personalitățile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =