ÎN MINIVACANȚA DE SF. MARIA AU FOST MAI PUȚINE TÂLHĂRII

0
165

Numărul infracţiunilor de tâlhărie a scăzut, în minivacanţa de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, cu 25,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Ea a precizat că angajaţii MAI au fost sesizaţi ori s-au sesizat din oficiu cu privire la producerea a 5.829 de infracţiuni şi au aplicat aproximativ 48.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 23 de milioane de lei.

Pentru desfăşurarea acţiunilor de prevenţie, începând cu data de 14 august, în fiecare zi, au fost mobilizaţi la nivel naţional, în medie, aproximativ 26.800 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne.

Peste 1.400 de poliţişti rutieri au fost prezenţi pe drumurile publice, în special pe cele cu risc crescut de producere a unor accidente pentru depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa circulaţiei.

„Au fost scoşi din trafic, fiindu-le reţinut permisul de conducere, 3.535 de şoferi care reprezentau un pericol la volan. Totodată, pentru aproximativ 1.550 de autovehicule, poliţiştii au reţinut certificatele de înmatriculare pentru că aveau defecţiuni care nu permiteau continuarea în siguranţă a călătoriei”, a spus Dajbog.

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic 75 de persoane fără permis de conducere, care s-au ales cu dosar penal.

Structurile de ordine publică au gestionat aproximativ 20.300 de situaţii, iar echipajele de pompieri-salvatori au desfăşurat aproape 10.000 de misiuni.

Aproximativ 27.500 dintre situaţiile la care au intervenit cadrele MAI au fost sesizate prin 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 16 = 20