POȘTA ROMÂNĂ ÎMPARTE DE ASTĂZI DECIZIILE DE RECALCULARE A PENSIILOR

0
200

De astăzi, 16 august,  și până pe 1 septembrie peste 4,6 milioane de pensionari vor primi deciziile de recalculare a pensiilor care, pentru 82% dintre ei ar urma să vină cu majorări.

Poșta Română a anunțat că toți cei aproximativ 10.000 de poștași vor fi pe teren, iar capacitatea companiei permite ca toate plicurile cu documente să fie transmise până la sfârșitul lunii.

Dacă beneficiarii nu vor fi găsiți acasă, deciziile ar putea fi înmânate și rudelor sau persoanelor din anturajul beneficiarilor care au același domiciliu.

Unii vârstnici, care au decizii obținute în instanță, ar putea primi pensii recalculate greșit, după cum atrag însă atenția sindicaliștii de la Blocul Național Sindical.

Cine nu este mulțumit de recalculare poate face câteva verificări simple. Comparați întâi punctajul din decizia veche de pensionare pe care o aveți deja acasă, cu decizia nouă, cea de recalculare. Apoi, verificați în ambele documente stagiul de contributivitate.

La final, calculul pensiei se face după ce se adună punctele de stabilitate cu punctele de contributivitate, iar totalul se înmulțește cu 81 de lei. Cei care au lucrat peste stagiul contributiv de 25 de ani primesc și diferite puncte de stabilitate, de pild jumătate de punct pe an, pentru anii 25 – 30 de vechime în muncă.

Un roman care are 37 de puncte de contributivitate și alte 6,25 de stabilitate va primi o pensie de 3.500 de lei.

În cazul în care rezultatul obținut e diferit față de cel din decizia de recalculare a pensiei și nici explicațiile primite de la Casa de Pensii nu vă mulțumesc există și varianta să dați în judecată statul.

Puteți face asta în termen de 45 de zile de când decizia de recalculare rămâne definitivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 89 = 99