9 MEDALII OBȚINUTE DE SPORTIVII ROMÂNI LA JO DE LA PARIS

0
296

Team România a încheiat participarea la cea de-a 33-a ediţie a jocurilor de vară cu trei medalii de aur, patru de argint şi două de bronz.

Primul podium olimpic al României la Jocurile Olimpice de la Paris i-a aparținut înotătorului David Popovici, care a triumfat în proba de 200 m liber, specialitate în care nu avea cum să rateze vreo medalie.

Apoi, medalia de aur a venit tot pe apă pentru „tricolori”. De această dată, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache, la dublu vâsle masculin, şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu) au cucerit titlul suprem la Paris.

Canotoarele române Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat medaliile de argint în proba de dublu vâsle feminin, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Tot la canotaj, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame feminin, după un final remarcabil.

Apoi, vicecampioane olimpice au devenit și canotoarele române Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc. Sportivele „tricolore” au câştigat medalia de argint în proba de dublu vâsle feminin, categorie uşoară.

A doua treapă a podiumului olimpic de la Paris a fost ocupată și de halterofila Mihaela Cambei, care a făcut o finală de vis, la categoria 49 kilograme.

David Popovici a mai cucerit  medalia de bronz  la 100 m liber, într-o finală în care chinezul Zhanle Pan a câştigat aurul cu un nou record mondial.

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, sâmbătă seară, că TAS a decis că Ana Maria Bărbosu să obțină în final medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice.

Delegația României a numărat 106 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

54 + = 64