DOAR 24 DE ORE PENTRU A ÎNFIINȚA O FIRMĂ

0
165

Proceduri simplificate pentru cei care vor să se lanseze în afaceri. Își pot înființa o firmă în doar 24 de ore în timp ce completarea formularelor se face online, în 15 minute, anunță Registrul Comerțului. Instituția este într-un amplu proces de digitalizare.

Autentificarea se face prin interconectare cu RO-ID. Cine are un cont deja creat se poate autentifica cu acesta în portalul de servicii al Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Aici trebuie încărcate datele personale și documentele necesare, precum actul constitutiv, anexa privind înregistrarea fiscală și o declarație pe proprie răspundere.

La final, trebuie plătită o taxă de 128 de lei, pentru publicarea în Monitorul Oficial.

Cererea se înregistrează apoi automat, iar răspunsul ar trebui să apară tot în contul persoanei respective, în scurt timp.
Toate cererile care se inițiază până la 23.59 în cursul unei zile, se înregistrează automat și primesc termen de soluționare a doua zi.

Cu alte cuvinte, întregul proces se face online, fără să mai fie nevoie de prezența la ghișeu.
Toate documentele pe care le emite Registrul Comerțului pentru activitățile unei firme, de la înființare la radiere, pot fi transmise la fel, online.

În următorii ani, toate serviciile publice ar urma să fie interconectate, promit autoritățile.

Potrivit ministrului Digitalizării, România și-a asumat o țintă de 36 de servicii publice care vor fi digitalizate până la finalul anului 2025.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 62 = 64