4 PERSOANE AU FOST REȚINUTE ÎN URMA PERCHEZIȚIILOR DE IERI. FOTO

0
453

În urma acțiunilor derulate ieri, 1 august, de către polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au fost reținute, pentru 24 de ore, 4 persoane.

Perchezițiile s-au desfășurat în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 469.010 țigarete de diverse mărci, ambalate în pachete fără banderolă fiscală sau care aveau aplicate banderole fiscale de proveniență străină și au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, diverse sume de bani (76.800 de lei, 3.915 euro, 674 de dolari), 462 de grame de metal de culoare galbenă asemănătoare aurului, precum și o armă neletală supusă autorizării.

Totodată, au fost puse în executare 27 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei, pentru audieri, fiind demarate cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În urma administrării materialului probator, 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 şi 59 de ani, din București și Buzău, au fost reţinuți, pentru 24 de ore.

Activitățile s-au desfășurat într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Din cercetări a reieșit că, din februarie 2023 până în prezent, persoanele în cauză, cu vârste între 23 și 70 de ani, ar fi deținut în afara antrepozitului fiscal și ar fi comercializat pe teritoriul României produse accizabile (țigarete), fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita prevăzută de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 70