INVESTIȚII ÎN SISTEME DE IRIGAȚII PENTRU ELIMINAREA EFECTELOR SECETEI

0
251

Premierul  Marcel Ciolacu și ministrul Agriculturii, Florin Barbu, au evaluat, pe teren, pagubele produse se secetă culturilor agricole din județele Buzău, Galați și Vrancea. Marcel Ciolacu i-a asigurat de fermierii afectați că vor primi despăgubiri, indiferent dacă județele lor vor fi sau nu declarate calamitate. Premierul a precizat că termenul limită până la care sunt așteptate procesele verbale de constatare a gradului de calamitate este 15 septembrie.

Zona de sud-est a României este puternic afectată de lipsa precipitațiilor, dar și de faptul că suprafețele irigate sunt mici în raport cu cele cultivate. Cei doi oficiali au anunțat investiții în infrastructura de irigații, dar și modul în care vor fi despăgubiți fermierii.

Premierul Marcel Ciolacu a mai declarat că, în urma investițiilor făcute până acum în sistemul de irigații, siguranța alimentară a României nu este în pericol.

La rândul său, Ministrul Agriculturii a anunțat că licitația pentru realizarea Canalului Siret – Bărăgan va fi lansată în doar câteva săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 88 = 98