ÎNCHISOAREA DE LA RM SĂRAT AR PUTEA FI INCLUSĂ ÎN PATRIMONIUL UNESCO

0
329

Temuta închisoare comunistă din Râmnicu-Sărat este tot mai aproape de a fi înscrisă în patrimoniul UNESCO. Alături de fostele închisori de la Jilava, Pitești, Sighetu Marmației și Făgăraș, cea de la Rm. Sărat se numără printre obiectivele din România care au fost incluse pe „lista tentativă” UNESCO, ceea ce va permite înscrierea lor pe viitoarea listă a patrimoniului mondial. Anunțul a fost făcut de Comitetul Patrimoniului mondial UNESCO, reunit în New Delhi, India.

Deocamdată, Comitetul UNESCO a decis ca ansamblul monumental „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și granițele Imperiului roman de pe teritoriul fostei provincii Dacia să fie incluse în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Închisoarea de la Râmnicu Sărat a fost înființată în octombrie 1901. După instalarea regimului comunist, aici au fost închiși o serie de membri ai partidelor politice, foști miniștri din guvernul Ion Antonescu, precum și clerici greco-catolici şi romano-catolici. Penitenciarul a fost închis oficial în aprilie 1963, iar supraviețuitorii au fost trimiși în alte închisori sau în domiciliu obligatoriu, sub atenta supraveghere a Securității. Închisoarea a fost folosită ulterior ca depozit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =