DROGURI ,,PE PLACUL” ȘOFERILOR

0
168

Marihuana, canabisul sau cocaina sunt drogurile cel mai des identificate la șoferii testați de către polițiștii buzoieni cu aparatul DrugTest. Reprezentanții Serviciului Rutier Buzău afirmă că, în primele 6 luni ale acestui an, aproape 40 de șoferi au rămas fără permis, pentru că s-au urcat la volan după ce au consumat substanțe interzise.

Potrivit cercetătorilor americani, canabisul are efecte diferite față de alcool, deoarece poate persista în organism mai mult timp și poate fi mai greu pentru șoferi să își dea seama când este sigur să conducă. Cei care au fumat un joint trebuie să aștepte cel puțin patru ore înainte de a se urca la volan, iar șoferii care au ingerat un produs comestibil pe bază de canabis au de așteptat până la opt ore pentru a nu fi depistați de aparatul DrugTest. Polițiștii buzoieni efectuează, aproape zilnic, testări antidrog pentru șoferii ce tranzitează drumurile din județ.

La aproape 2 săptămâni de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă privind stabilirea unor măsuri în domeniul siguranţei rutiere, 7 șoferi au fost depistați pozitiv de polițiștii buzoieni cu aparatul DrugTest. Deja la unii dintre conducătorii auto probele biologice au confirmat rezultatul inițial al aparatelor pe care le dețin polițiștii.

Recent, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege care prevede ca şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan să rămână fără permis auto, pe o perioadă de 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =