9000 DE COPII CU PĂRINȚI PLECAȚI ÎN STRĂINĂTATE

0
195

Numărul copiilor din România care aveau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate era, la sfârşitul lunii martie, de aproximativ 9.000, cu 719 mai puţini faţă de situaţia de la finele anului anterior, conform datelor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Dintre aceştia, aproximativ 8.300 se aflau în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsuri de protecţie, restul fiind plasaţi la un asistent maternal, în servicii de tip rezidenţial sau la alte familii ori persoane.

În același timp, peste 44.600 de copii aveau un părinte plecat la muncă în străinătate, majoritatea fiind în grija rudelor.

Totodată, aproximativ 7.000 de copii proveneau din familii în care părintele unic susţinător era plecat la muncă în străinătate, cei mai mulţi fiind în îngrijirea rudelor.

În sistemul de protecţie specială se aflau peste 2.200 de copii, dintre care jumătate erau la rude, iar restul în grija unui asistent maternal, în servicii de tip rezidenţial, în grija altor familii sau persoane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 + = 81