RECOMANDĂRI PENTRU ZILELE CANICULARE

0
137

Temperaturile ridicate pot suprasolicita organismul și pot cauza serioase probleme de sănătate persoanelor care prezintă anumite afecțiuni cu risc, copiilor, dar şi vârstnicilor. În zilele caniculare, medicii recomandă oamenilor să acorde atenție sporită stării de sănătate.

În perioada caniculară, medicii recomandă tuturor să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 10:00 şi 17:00 şi să consume minimum doi litri de lichide pe zi. Pentru a putea face față stresului termic, specialiștii ne sfatuiesc să evităm expunerea la soare şi să intrăm, din când în când, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător. Pălăriile de soare, hainele lejere, din fibre naturale, de culori deschise sunt potrivite pentru această perioadă.

În zilele toride, medicii recomandă persoanelor hipertensive să controleze permanent tensiunea arterială.

De asemenea, persoanele care prin natura activităților lor depun un efort fizic deosebit, trebuie să evite excesul de efort în vârfurile de caniculă. Atât consumul de alcool trebuie evitat deoarece favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii, cât și băuturile cu conţinut ridicat de cofeină. Specialiștii consideră că cel mai indicat este consumul de fructe şi legume proaspete pentru că acestea conţin o mare cantitate de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 69