NOUL CENTRU AL DRDP BUZĂU, CU OCHII-N PATRU PE TRAFIC

0
391

Orice risc apărut pe principalele șosele din județul Buzău va fi adus în timp real la cunoștința participanților la trafic. Acest lucru va fi posibil după ce Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău va avea un centru propriu de management al traficului. Centrul va fi ridicat pe o parte a terenului fostei Maternități din Buzău, de pe Bulevardul Gării și va avea la sol o suprafața totală construită de peste 540 de metri. Jumătate din întreaga suprafață a fostei Maternități din Buzău a fost preluată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în iarna anului 2022, de la Consiliul Județean Buzău. Ulterior, CNAIR a încredințat terenul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău. Cei peste 190 de angajați ai noului centru de management al traficului vor avea obiective bine stabilite.

Centrul de la Buzău va fi suport al Centrului Național de Management al Traficului, dar va furniza și servicii tip ecall. Mai exact, în cazul producerii unui accident rutier, sistemele eCall generează automat apelarea numărului 112 și transmiterea către Serviciul de urgență a informațiilor relevante pentru localizarea precisă a evenimentului și pentru intervenția echipajelor de salvare.

De construirea noului centru, investiție ce se ridică la peste 26 de milioane de lei fără TVA, se va ocupa același constructor din municipiul Buzău, care reabilitează clădirea fostei Biblioteci Județene ,,Vasile Voiculescu”. Partea de proiectare va fi realizată de către o firmă de specialitate din Râmnicu Sărat. În administrarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri se află 4 județe, respectiv Buzău, Vrancea, Galați și Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 95