MIGDALUL DE PĂMÂNT, PLANTĂ CU POTENȚIAL, PE TIMP DE SECETĂ

0
349

Seceta îi provoacă pe cercetători să descopere noi plante, rezistente la temperaturi extreme. Un soi de migdale de pământ, aclimatizat la Banca de Resurse Genetice şi Vegetale din Buzău, a fost cultivat sub forma unor eşantioane în Parcul Crâng. Originară de pe malul Nilului, această plantă produce pe rădăcinile sale nodozități de circa 1-2 cm absolut delicioase și hrănitoare. Nu se înrudește cu migdalele cunoscute, dar poate fi asemuită alunelor de pământ.

Potrivit cercetătorilor, migdalele de pământ pot oferi  producţii foarte bune, dar totul depinde de tipul de sol şi de tehnologia de cultură folosită.

Spre deosebire de alunele de pământ, această plantă rezistă la temperaturi extreme, dar şi mai scăzute. Migdalele de pământ sunt asemănătoare alunelor de pământ, cu precizarea că sunt mult mai dulci şi mai gustoase.

Ţinând cont de rezistenţa soiului şi de capacitatea sa de a ajuta la regenerarea solurilor degradate sau a terenurilor acaparate de plante invazive, eşantioanele de migdale plantate în Parcul Crâng din Buzău au drept scop de a urmări dacă se poate regenera în mod natural. Potrivit cercetătorilor buzoieni, alunele au nevoie de temperaturi mai ridicate și prin urmare pot fi cultivate cu succes în sud, în Oltenia. Aici, în zona Buzăului, migdalele s-au adaptat mai bine la condițiile meteo și ar putea aduce o producţie mai mare. De mai bine de 9000 ani, migdalul de pământ este consumat în stare proaspătă, prăjită, caramelizată, ca lapte sau suc îndulcit nonalcoolizat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here