MEDIILE DE ADMITERE LA CELE MAI RÂVNITE LICEE. CE COLEGIU SE AFLĂ ÎN TOP

0
889
Colegiul B.P.Hasdeu

După un an de efort, 120.000 de absolvenți de gimnaziu au aflat ieri în ce liceu vor învăța în următorii 4 ani.

Cel mai greu s-a intrat la colegiile centenare, care atrag an de an elevi sclipitori. Colegiul Vianu din Capitală e primul pe țară, 9,62 fiind media candidatului care închide lista celor admiși. Urmează liceele Lazăr, Sava, tot din București și Racoviță, din Cluj-Napoca.

În județul Buzău, elevii cu cele mai mari medii au optat pentru Colegiul Hasdeu sau Colegiul Alexandru Vlahuță, din Rm. Sărat.

La Colegiul Hasdeu, cea mai mică medie cu care s-a intrat la profilul Matematică-Informatică-Bilingv a fost 9,50, iar la filologie ultima medie de admitere a fost 8,72.

La Eminescu, un alt liceu căutat de tineri, ultimele medii de admitere s-au situat între 7,17 și 8,25.

Regula generală este că în clasa a noua, elevii nu pot fi transferați. Sunt totuși câteva situații când candidații pot schimba liceul în care au fost repartizați. Dacă distanța până la domiciliu e foarte mare, și acest lucru poate afecta performanța școlară. Dacă au probleme medicale și nu se pot deplasa. Ori dacă fac schimb de locuri cu un coleg, nemulțumit și el de unde a nimerit.

Aproape 3.000 de elevi au ocupat locurile etnicilor romi. Peste 13.000 au ajuns în licee vocaționale. Și 20.000 au optat pentru școlile de meserii. Au rămas în continuare fără repartizare 1.600 de copii. Cel mai frecvent, pentru că nu au trecut în cereri destule opțiuni. Aceștia vor ocupa locurile rămase, după 2 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 18