ABSOLVENȚII CLASEI A VIII-A AFLĂ ASTĂZI LA CE LICEU AU FOST REPARTIZAȚI

0
184

Zi cu emoții pentru elevii care au susținut Evaluarea Națională 2024. Miercuri, 24 iulie, se publică rezultatele repartizării computerizate și elevii află la ce liceu vor învăța în următorii patru ani. Absolvenții de clasa a VIII-a și părinții lor au avut timp până luni să completeze fișa cu opțiuni, iar astăzi află dacă au intrat sau nu la liceul dorit.

Rezultatele admiterii la liceu 2024 vor fi publicate online, pe site-ul admitere.edu.ro. La fel ca la Evaluarea Națională, rezultatele vor fi anonimizate. Elevii vor vedea, pe pagina de rezultate, atât liceul la care au fost repartizați, cât și profilul și specializarea. După ce află la ce liceu au fost repartizați, elevii vor depune dosarele de înscriere, în perioada 25-30 iulie 2024.

La admiterea la liceu din 2023, 98,56% dintre elevii care au completat fișe de opțiuni au fost repartizați la licee în prima etapă. Dintre aceștia, peste 47% dintre elevii cu opțiuni completate au fost admiși la prima opțiune.

Actele necesare pentru înscrierea la liceu sunt cererea de înscriere; cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere; adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională-clasa a VIIIa; foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale); fişa medicală;

Pentru al doilea an consecutiv, media obținută Evaluarea Națională 2024 este și media de admitere la liceu. Nu va mai conta media din clasele V-VIII decât în cazul eleviilor cu medii de admitere egale, pentru a se face departajarea.

Astfel, cele patru criterii de departajare în cazul elevilor cu medii de admitere la liceu egale sunt, în ordine: media generală de absolvire a claselor a V-a-a VIII-a; nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale; nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale; nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =