PRIMELE AUTOMATE SELF-SERVICE LA POȘTA ROMÂNĂ

0
158

Poșta Româna face primii pași spre digitalizare. Mai multe automate de plată self-service au fost introduse în oficiile poștale din Capitală, iar proiectul pilot va fi extins,treptat, la nivel național.

La astfel de  aparate puteți plăti facturi, impozite, rovinieta mașinii, amenzi și alte taxe, fără să mai fiți nevoiți să așteptați la coadă.

Roboții instalați la intrarea în diferite oficii poștale vă permit să plătiți facturi pentru 200 de furnizori, atât din București, cât și din alte zone ale țării. Aparatele funcționează doar cu bani cash și nu oferă rest.

Angajații poștei spun că astfel de echipamente elimină o parte din aglomerația care se formează la ghişee, mai ales atunci când oamenii vin să plătească facturi, iar programele instalate pe calculatoarele de la poștă se blochează.

Momentan sunt instalate doar 20 de echipamente, însă proiectul va fi extins la nivel național. În paralel, oficialii promit că vor instala și 3.000 de cutii poștale digitale care să le permită oamenilor să își ridice coletul, fără să mai stea la coadă.

Implementate de ani buni de firmele private de curierat, astfel de cutii digitale vă permit să ridicați coletul la orice oră. Momentan, la Poșta Română sunt instalate în două oficii, însă oficialii promit că vor extinde proiectul la nivel național. Mai ales că o astfel de livrare presupune și costuri mai mici. Serviciile poștale s-au scumpit enorm în ultima perioadă, numai în ultimul an cu aproape 27 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + = 9