ASTĂZI ARE LOC CONCURSUL DE TITULARIZARE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR

0
117

Aproape 36.000 de candidaţi sunt aşteptaţi să susţină proba scrisă a concursului de titularizare, care se desfăşoară, astăzi, în 114 centre de concurs din ţară şi din Bucureşti. La nivel naţional, sunt disponibile 9.933 de posturi didactice/ catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 8.691 complete. Pentru titularizare, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7 la proba scrisă şi la cea practică sau inspecţia specială.

Potrivit Ministerului Educaţiei, concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar (sesiunea 2024) constă în susţinerea unei inspecţii speciale la clasă sau a unei probe practice şi a unei probe scrise.

Proba scrisă se desfăşoară miercuri, în 114 centre de concurs din 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti şi are o durată de 4 ore.

Din cauza Codului roşu de caniculă, în mai multe judeţe centrele de concurs desemnate iniţial au fost schimbate pentru a se asigura climatizare corespunzătoare în sălile de examen. Totodată, acolo unde nu a fost posibilă schimbarea centrelor, s-au făcut eforturi pentru dotarea sălilor de examen cu aparate mobile de aer condiţionat prin intermediul DSU. În toate centrele vor fi asigurate apă potabilă şi asistenţă medicală.

În cadrul concursului sunt testate cunoştinţele de specialitate şi didactica specialităţii, în baza unor programe specifice, aprobate prin ordin al ministrului.

La nivel naţional sunt disponibile 9.933 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 8.691 complete (6.606 urban + 1.885 rural) şi 1.242 incomplete (673 urban + 569 rural).

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română: 1.384; educatoare/profesor pentru educaţie timpurie (învăţământ preşcolar): 1.295; educator/profesor pentru educaţie timpurie (învăţământ antepreşcolar): 1.089; profesor – consilier şcolar: 628.

Lucrările scrise vor fi evaluate digitalizat, în centre constituite la nivel naţional pe discipline.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar) în 23 iulie, după afişarea rezultatelor, şi în 24 iulie.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menţionat în 31 iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 38 = 39