SISTEMUL NAȚIONAL ENERGETIC SUPRASOLICITAT PE CANICULĂ

0
150

Producţia naţională de energie electrică a fost majorată cu 400 de MegaWaţi, pe fondul consumului ridicat din ultima perioadă.

Măsura a fost anunţată de ministrul de resort, Sebastian Burduja după o şedinţă a comitetului pentru sectorul energetic convocată pentru a evita penele majore de curent din cauza caniculei.

Temperaturile ridicate suprasolicită şi la noi reţeaua de distribuţie, dar ministrul energiei spune că sistemul energetic naţional este sigur şi nu se pune problema unor întreruperi pe scară largă sau de o pană de curent majoră.

De asemenea, ministrul a precizat că au fost amânate anumite intervenții la rețeaua electrică tocmai pentru ca aceasta să aibă disponibilitate maximă de funcționare.

Populația este așadar sfătuită de către autorităţi să folosească instalația electrică în mod judicios și să nu utilizeze consumatorii casnici de mare putere în momentele de vârf de consum din timpul verii.

Și în ceea ce privește prețurile la energie electrică, ministrul spune că accesul pe care îl avem la energia de import este un factor ameliorator al prețurilor, însă este un lucru normal ca acesta să crească pe vârfurile de consum de seara, având în vedere cererea mare, din cauza temperaturilor extreme, dar și faptul că, pe timpul serii și al nopții, pierdem producția de energie electrică din panouri fotovoltaice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 43 = 52