ROMÂNII AU ÎNCINS APELURILE LA 112, DIN CAUZA CANICULEI

0
235

Cinci apeluri la 112 în fiecare minut. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmis că numai  în timpul zilei de duminică, 7500 de persoane au cerut ajutor la numărul de urgență pentru probleme cauzate de temperaturile extreme. Oamenii s-au plâns cel mai des de probleme severe de respirație, ori au sunat pentru a raporta persoane căzute în stradă sau accidente cauzate de caniculă.

În total, pe parcursul celor două zile de weekend, au fost înregistrate aproape 100.000 de apeluri de urgență. Cele mai multe în județele București-Ilfov (14.946 apeluri), Constanța (5.363 apeluri), Iași (4.325 apeluri), vizate de temperaturi extreme și indice de disconfort ridicat.

Totodată, la 112 au fost semnalate 1.426 incendii de vegetație uscată, fiind alertate în cel mai scurt timp dispeceratele de urgență ale ISU-SMURD din toată țara.

Serviciul de Telecomunicații Speciale adaptează permanent, în funcție de situație, măsurile tehnice și operaționale, pentru a asigura transferul cu rapiditate a fiecărui caz către agențiile responsabile – Ambulanță, ISU-SMURD, Poliție, Jandarmerie și Salvamont. Astfel, sunt reanalizate permanent procedurile de lucru între operatorii STS și dispecerii agențiilor de intervenție, astfel încât să asigure un răspuns prompt la solicitările cetățenilor și eficiența misiunilor din teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =