MĂSURI PENTRU CONCURSUL DE TITULARIZARE, ÎN CONTEXTUL CANICULEI

0
120

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă, printr-o postare pe Facebook, măsuri la concursul de ocupare a posturilor în învăţământul preuniversitar, în contextul caniculei anunţate pentru această perioadă. Ea spune că vor fi asigurate apă şi asistenţă medicală pentru candidaţi, şi s-a cerut ajutor autorităţilor locale pentru a pune la dispoziţie aparate de aer condiţionat în sălile de concurs. Ministrul mai anunţă că se ia în calcul inclusiv schimbarea unora dintre centrele de examen, în judeţele în care există această posibilitate, astfel încât să fie folosite cu prioritate, pentru desfăşurarea probei scrise, şcolile care dispun de climatizare corespunzătoare.

Ligia Deca afirmă că are confirmarea de la preşedinţii comisiilor de organizare din judeţe că vor fi asigurate apă şi asistenţă medicală pentru candidaţi în fiecare centru de examen.

De asemenea, li s-a solicitat preşedinţilor comisiilor de organizare de la nivelul judeţelor să facă apel la autorităţile locale sau la alte şcoli din judeţ pentru sprijin cu aparate mobile de aer condiţionat, care să fie folosite în centrele de concurs.

Ministrul Educaţiei menţionează că,pentru adaptarea condiţiilor, iau în calcul inclusiv schimbarea unora dintre centrele de examen, în judeţele în care există această posibilitate, astfel încât să fie folosite cu prioritate, pentru desfăşurarea probei scrise, şcolile care dispun de climatizare corespunzătoare.

 

Proba scrisă de la Titularizare, din cadrul concursului de angajare în învățământ 2024,  are loc, miercuri, 17 iulie.

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza,  profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor –  pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

25 + = 28