CAMERA DEPUTAȚILOR, CONVOCATĂ ÎN SESIUNE EXTRAORDINARĂ. PE ORDINEA DE ZI, MĂSURI DE GESTIONARE A POPULAȚIEI DE URȘI

0
176

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis convocarea forului legislativ în sesiune extraordinară, pentru astăzi, 15 iulie, de la ora 15,00, şedinţa plenului fiind urmată de vot final, în format hibrid.

Convocarea deputaților a fost cerută de premierul Marcel Ciolacu, în urma tragediei din Bucegi de săptămâna trecută, când o tânără de 19 ani a murit pe traseul Jepii Mici, după ce a fost atacată de un urs.

Proiectul de lege, aflat pe ordinea de zi, are ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 407/2006, precum şi modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2021. Intervenţiile legislative vizează prevenirea atacurilor asupra populaţiei umane şi a pagubelor cauzate de atacurile de urs, prin aprobarea recoltării pentru anii 2024 şi 2025 a unui număr de 426 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de prevenţie la nivel naţional, şi a unui număr de 55 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de intervenţie la nivel naţional.

Ședința a fost convocată în format „hibrid”, în sensul că prezența va putea fi atât fizică, cât și online.

Pe ordinea de zi se mai află vacantarea unui loc de deputat, ca urmare a demisiei deputatului USR Dan Barna, după ce acesta a devenit europarlamentar, respectiv un proiect de hotărâre privind validarea unui mandat de deputat, ambele sub rezerva depunerii raportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 42 = 49