MOBILIZARE DE …COD ROȘU

0
478

Mobilizare de urgență în județul Buzău după avertismentul de cod roșu de caniculă emis de meteorologi pentru următoarele zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, joi după-amiază, în ședință, pentru a stabili măsurile necesare pentru zilele următoare, astfel încât populația să fie protejată de temperaturile extreme. În municipiul Buzău, au fost amenajate 4 puncte de prim ajutor unde buzoienii se pot opri pentru câteva minute, la umbră, în încăperi cu aer condiționat și unde pot primi un pahar cu apă rece. Este vorba despre puncte deschise în Piața Centrală și Piața Dorobanti, în Palatul Comunal și în noul sediu al Primăriei. De asemenea, autoritățile au deschis centre de prim ajutor și în alte localități din județ. Farmaciile din județ vor oferi și ele ajutor pe timp de caniculă.

Buzoienii sunt sfătuiți, ca în această perioadă, să lase deoparte orice activitate pe câmp și mai ales să nu dea foc terenurilor pentru a le curăța, deoarece pericolul de incendiu este iminent. Asta în contextul în care, meteorologii estimează că valul de căldura nimicitoare s-ar putea extinde și pentru prima jumătate a săptămânii viitoare.

Primăria Buzău va lua măsuri ca toate cișmelele publice și fântânile arteziene din oraș să fie funcționale pe durata caniculei.  Județul Buzau se află astăzi sub cod portocaliu de caniculă, urmând ca sâmbătă și duminică să se afle sub cod roșu.  Buzoienii sunt sfătuiți să evite deplasările, pe cât posibil, între orele 10:00-18:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 91