ȚINUTUL BUZĂULUI, INCLUS ÎN ,,GEOHUB”

0
264

Judeţul Buzău va participa la proiectul internațional Geohub – „Hub de Descoperire a Naturii din Geoparcuri”. Geohub-ul urmează să fie promovat în vederea finanţării, în cadrul unui parteneriat încheiat de Consiliul Județean cu reprezentanți din Turcia și din Republica Moldova. Iniţiativa este una mai veche, dar care nu s-a putut concretiza din cauza unor ,,neconcordanțe” cu partenerii de atunci ai instituției buzoiene. Geohub-ul propune soluţii pentru a sprijini conservarea mediului prin dezvoltarea de infrastructură verde în Geoparcul Internaţional UNESCO Ţinutul Buzăului, în cadrul unor activităţi educaţionale şi de cercetare în domeniul schimbărilor climatice şi geoconservării.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, spune că includerea Geoparcului Internaţional UNESCO Ţinutul Buzăului în acest proiect internațional va aduce un aport financiar important, dar numai dacă instituția va cofinanța din propriul buget acest demers.

Proiectul presupune o serie de activităţi ce vor fi derulate în cele 3 ţări partenere. Geoparcul Internaţional Ţinutul Buzăului a fost inclus în Reţeaua Globală a Geoparcurilor UNESCO pe 13 aprilie 2022. Acreditarea trebuie susţinută şi valorificată prin activităţi de promovare şi dezvoltare durabilă a teritoriului respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =