O NOUĂ METODĂ DE FRAUDĂ, PRIN SMS DE LA POȘTA ROMÂNĂ

0
341

O nouă metodă de fraudă se răspândește printre români. Mulți oameni au primit mesaje de la indivizi care se dau drept reprezentanți ai Poștei Române.

Aceste mesaje le cer destinatarilor să acceseze un link pentru a recupera un pachet, solicitându-le ulterior să-și introducă datele personale. Experții îi îndeamnă pe cei care primesc astfel de mesaje să le ignore și să nu acceseze link-ul respectiv.

Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, spune că hackerii folosesc această strategie pentru a obține bani rapid și ușor. Este crucial să nu accesați aceste link-uri și să nu furnizați informații personale precum adresa, e-mailul sau numărul de telefon.

În mesaje, hackerii afirmă că destinatarul a primit un colet, dar lipsește numărul străzii din adresă. Pentru a completa aceste informații, ei solicită să fie accesat un link. Este vital ca românii să ignore aceste mesaje, deoarece reprezintă o tentativă de fraudă și pot duce la pierderea banilor din conturi.

De asemenea, directorul general al Poștei Române a clarificat că, deși oamenii pot primi SMS-uri sau e-mailuri din partea companiei, aceasta nu cere oamenilor date personale. Mesajele oficiale sunt pur informative, astfel, românii pot distinge dacă este fals sau adevărat mesajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 + = 56