EVALUAREA NAȚIONALĂ S-A ÎNCHEIAT, URMEAZĂ ETAPA DE ÎNSCRIERE LA LICEU

0
191

Astăzi, Ministerul Educației publică, pe site-ul admitere.edu.ro, ierarhia la nivelul judeţelor din ţară şi al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a care participă la admiterea la liceu.

În perioada 11-22 iulie se vor completa fişele de înscriere, opţiunile, alături de părinţi şi de profesorii diriginţi, iar pe 24 iulie va avea loc repartizarea computerizată la liceu.

Completarea opţiunilor pentru locurile speciale de romi şi pentru cei cu încadrare de cerinţe educaţionale speciale (CES) se va face între 15-16 iulie 2024 – completarea opţiunilor, iar pe 18 iulie va avea loc repartizare pe aceste locuri şi vor fi comunicate rezultatele.

Înscrierea şi repartizarea în învăţământul special va avea în zilele de 15 şi 16 iulie.

Ierarhizarea elevilor se face exclusiv pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

În cazul liceelor vocaționale, elevii vor susține probe de aptitudini, care vor fi luate în cosiderare pentru calcularea mediei de admitere la liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =